05.02.2010

Lunsj idag...

Idag ble lunsjen omtrent som dette, jeg unner meg en kaffe latte en gang i blandt, men ellers skal vi nå prøve oss litt på et noe sunnere kosthold for et par kropper som kunne ha meget god nytte av det! Vi prøver oss på litt lav karbo...dvs at vi har kuttet ut brød, pasta, ris og poteter i første omgang. Ikke godterier og ikke for mye som inneholder karbohydrater i det hele tatt.

Jeg skal til uken bestille time hos en lege i Oslo som også er kostholdsekspert for å få satt opp de matvarer vi kan spise. Dette fordi mitt blodsukker og kolestrol rett og slett krever det. Arvelig belastet på disse punkter, men dermed ikke fritatt for å prøve å gjøre noe med det. Det er ikke kult å ta blodtrykksmedisiner når man såvidt har passert 40..... I tillegg har vi en annen sykdom å ta hensyn til her i familien som krever egen mat!! Dette blir en utfordring og jeg kjenner at jeg må omstilles veldig for dette. Det som er like viktig for oss nå er å bli respektert for våre valg hos venner og famile, bla annet svigermor med noen av sine meget usunne middager!!

Jeg skal klare dette og håper at om et år veier jeg 15 kilo mindre enn jeg gjør nå, det var det langsiktige målet det!!!! Det korte holder jeg for meg selv.


17 kommentarer:

Fatima sa...

Dette kommer til å gå veldig bra. Jeg skal heie på deg. Går det dårlig en dag kommer det alltid en ny.

ninabakke sa...

Masse lykke til! :) Det klarer du! :D

Maten så veldig god ut!

Bossa sa...

Hei. Takk for hilsen hos meg. Og takk for tipset med blondeduken. Det skal jeg legge på en gang.
Så flink du er, som legger om kosten. Jeg har de samme "lidelsene" diabetes og høyt kolestrol og følgene av dette.... Men jeg er et brød-menneske. har funnet et brød som er lite karbohydrater i, så det blir det jeg spiser.
Ha en fin fredags-kveld.
Klem :O)

Sigrun sa...

Lunsjen så god ut den! Tenk nå kan du spise masse deilig "tilbehør" og kjøtt og lite av kjedlig ris, pasta og pottitt! Koldtbord hver dag!!! Lykke til. Dette går bra! Ønsker deg en deilig helg. Klem

Catrine sa...

Dette kommer du til å klare Aase!
Ha en herlig helg! *klem*

Arneberg sa...

Lykke til!Dette går bra!Må jo innrømme at dette ligger i bakhodet mitt hele tiden også;-/Jeg ble flink til å¨trimme i fjor,kanskje jeg skal hive meg på matinntaket i år....:-OHa en flott helg!!Hilsen Mona på Arneberg

Anonym sa...

Hei Aase! da må jeg komme med et super-tips! Kjøp boken "Kjernesunn familie" En veldig bra og inspirerende bok, Vil gi deg en aha opplevelse når det gjelder det såkalte "normale kostholdet ". Et dansk ektepar som har fått en ny tilværelse på alle måter;-)Og beskriver også hvordan du skal takle vanskelige situasjoner/personer(svigermor?)Vi har jo bare en kropp, så greit å gjøre sitt beste, men godt å få litt hjelp på veien! Løp og kjøp! Koselig blogg forresten! Hilsen Tina(ja fra Lier :-)

Sivs hus sa...

Hei, Håper turen til Oslo gikk bra. Daglig mosjon og ren og sunn mat gir en god kropp. klem Siv

FruHellstrøm sa...

Mmmm, den lunchen så jo kjempe fristende ut :)
Spiser litt lavkarbo om dagen jeg også. Det krver til tider sitt, men det er utrolig deilig :)
Jeg føler meg mye kvikkere og lettere med en gang jeg lar være å spise alle disse usunne karbohydratene :) Og det er godt å kjenne:) Får overskudd med engang :)

Lykke til til deg og dine :)

Ha en nydelig helg.
Klem Tina

Anonym sa...

Jeg spiser lavkarbomat og det er ikke bare vekten som er pluss med den. Merker på kroppen at det er veldig bra kost for meg. Forskjellen fra tidligere er at jeg må planlegge maten bedre men det blir en livsstil det også. Til og med brødet jeg baker er godt. Lykke til, dette klarer du/dere.
Anne-Kjersti

Anonym sa...

Jeg spiser lavkarbomat og det er ikke bare vekten som er pluss med den. Merker på kroppen at det er veldig bra for meg dette. Forskjellen fra tidligere er at jeg må planlegge maten bedre men det blir en livsstil det også. Til og med brødet jeg baker er godt. Lykke til, dette klarer du/dere.
Anne-Kjersti

Lev Livet Lett Lokki sa...

Leit at du må slite med slike problemer da!
Jeg gleder meg til du blogger om målene du har nådd, jeg heier på deg!
Har du hørt om boken "Kjernesunn mat"? Den inneholder oppskrifter uten gluten, melk og sukker. De har også en Web side www.kernesundfamilie.dk
Kanskje er det noen ideer der som kan være til hjelp.
I alle fall lykke til!
Ønsker deg en koselig helg!
Klem Lokki

aase sa...

Tusen takk for mange supre tips jenter, boken skal sjekkes ut idag den!! Merker det allerede på klærne etter 3.2 kg!!!

Lenemora sa...

Ønsker deg veldig lykke til med ny mat-livsstil!
Det er smart å legge om kostholdet når kroppen krever det...egentlig er det vel smart uansett!

Koselig at du vil være med i trekningen inne hos meg!

Ha en fin helg.

Klem fra Lenemora

Line fra huset på landet sa...

Så flink du er! Også 3,2 kg ned allerede da ! Ville bare si at jeg skal begynne på den samme dietten snart. Gru-gleder meg..om du skjønner.
Kommer til å følge deg og det du skriver om den..for motivasjon. Jeg begynner om tre uker jeg (har lyst til å feire vår første bryllupsdag først! ) :))

Ha en finfin helg, Line

Ruths datter sa...

Så spennende da.Det er vanskelig med kostendring,men tror du klarer det.Lykke til.Ser godt ut dette på fatet her da.
Klem

Klaffen sa...

Vettu hva Aase - om noen klarer det så er det DERE! Du er tøffere enn toget så dette går veien! Jeg støtter gjerne opp og er her om du trenger en "nød call" He he.

Nå skal jeg beg på Go 1-2-3 jeg - anbefalt av sykehuset. ikke fordi jeg kanskje trenger å gå ned mer nå - men får å i det hele tatt få i meg de rette mengdene med vitaminer/proteiner og fett. Kan visstnok ikke lenger leve på frukt og pepsi max sier legen... Hmmm

Klem fra meg