06.08.2010

Stabburet rengjøres..tips mottas


Stabburet er nå klart for høstens arbeid!! Vi brukte en hel dag på å tømme det etter de forrige eierne og deres mangeårige stabling av "søppel" her!! En hel dag gikk med til kosting av det verste bosset. Idag har vi leid en monstermaskin av en støvsuger og tak, vegger og gulv støvsuges.

Om noen har gode råd her så hadde jeg blitt glad, jeg var inne på tanken med hageslange og skurekost, men vet ikke om det er så lurt...?? Vil det bare renne igjennom tro, eller vil det legge seg "møkkavann" som blir stygt når det tørker?? Det vil uansett gå med mange bøtter vann og mye grønnsåpe her!!


Sikringskapet skal vekk og noe penere elektrisitet skal ordnes. Jeg tar ikke sjansen på små barn alene med bare stearinlys så noen lamper må inn. Heldigvis driver jo vi med gamle lamper i butikken så den saken er biff liksom!Oppe her skal det komme gamle senger fra 1800-tallet og et langbord. Her kan jentene som etterhvert blir tenåringer ha med sine venner. Mor skal bruke det som "gjestehus", ser for meg koselige jentekvelder med ost og vin her ja.....Bloggtreff kanskje??

For de som lurer, så skal det ikke males eller gjøres noe, her skal originalen leve bestandig......
her skal man føle som tiden er 1800 tallet......kun skurekosten skal brukes...

Har du gode tips til rengjøring blir jeg glad. Dette haster litt for stabburet skal være ferdig stæsjet og klar for innvielse til første barneselskap til Nikolines 11 årsdag i september!!

2 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg tror dere må bruke sandpapir/pussemaskin på veggene for å gå bort skjoldene etter vann/fuktighet.
Da løsner møkka også og alt er lettere å støvsuge opp og vaske bort til slutt.
Det blir renere med grove mikrofiberkluter og rent vann (bytt ofte) enn med grønnsåpevann.
Lykke til.

June J. Larsson sa...

Hei Aase og velkommen hjem! Håper dere hadde en fin tur! :)
Herlig stabbur! Bare send det i posten hvis du skulle gå lei av rengjøringa!! Jeg kan sette det på plenen her jeg! ;)

Jeg ville nok ikke brukt hageslangen og masse vann nei.... Siden dere har brukt den kjempedigre støvsugeren har dere sikkert fått fjernet det meste av støvet... og da ser jeg for meg skurekost jeg altså! Håper jeg tar feil, for det er mye jobb hvis man skal skure gulv, vegger og tak! Men hvis flere går sammen om det...og tar med seg noen vinflasker da? hi hi

Jeg syns forresten at forslaget om bloggtreff i stabburet var et strålende innspill! DET hadde vært noe det! Da kunne jeg endelig fått besøkt godslageret også!

Lykke til med rengjøringa!
..og god helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier