02.12.2008

7slag.....





Ja vi kommer vel opp i syv slag i år også!! Smultringer, er i frysern, tusen takk svigermor!! Kransekaka er bestillt, seigmenner(biter) ser dere her. De ble ferdige igår!! Kjempeenkle og populære hos barna. Flott for de som ikke kan spise nøtter el. gluten også!! Kongeboller kommer ikveld, deigen laget jeg i dag tidlig!!
Før så pleide jeg nok å ha en mellom 15 og 20 slag til jul, fikk aldri bestemt hva jeg skulle lage, så da ble det ganske så masse slag her.

Siden våre kropper neimen ikke har godt av dette, blir det begrenset i år ja!!

Idag har rørleggeren vært her, diverse oppsamlingsarbeid til han. I tillegg skal vi ha nytt kjøleskap( røyk vel for et halv år siden....) tar tid. Et gammelt uti gangen har klart seg det gitt!! Nå blir det kjøleskap med vann og isbiter og jeg kan kanskje slippe å bære hjem alle disse Tab xtra flaskene etterhvert. Det er årets store begivenhet i såfall!! Jeg kan jo ikke fortsette det inntaket!! Skal ut å se på kjøleskap ikveld!!

Tror jammen det blir en tørketrommel også for aasemannen er lei all sytingen min når jeg skal henge opp 100 sokker og truser................noe så kjedelig!!

Her er oppskriften på de superenkle seigbitene mine!!

Seigmenn/biter

3 dl sukker
1 ½ dl vann
8 plater gelatin
1 pakke dessertgele

Bland vann og sukker i en kjele.
Rør om av og til inntil det koker opp.
La sukkerlaken koke på svak varme i 20 minutter.
Legg gelatinplatene i bløt i 10 min.
Klem ut det meste av vannet.
Ta kjelen med sukkerlake til side og tilsett gelatin og gelepulver.
Rør til alt er godt oppløst.
Smør en form med formfett eller olje.
Hell blandingen i så det blir et ca. 1 cm tykt lag.
La den stå kjølig i 4-6 timer
eller til den er skikkelig stivnet.
Hvelv geleen over på et sukkerdekket papir.
Klipp geleen i ruter el strimler med en god saks,
eller stikk ut med små
utstikkerjern. Vendes til slutt i sukker slik
at alle snittflater dekkes med sukker.
Oppbevares i tett glass eller boks.

Har pyntet er lite stetfat fra hadeland med litt julegodter innkjøpt hos den nydelige sjokoladefabrikken på Bærums verk.

Ønsker alle hyggelige bloggvenner en flott adventstid!! Tusen takk for alle flotte kommentarer!!

6 kommentarer:

Rådyrveien sa...

Takk for koselig kommentar!
Mmmm...Her var det mye godis! Så kjempegodt ut!
Hihi! Nei, gubben er fra Høvik i Bærum, han. :D

Ha en fin tirsdag du også!

Hilde

HegeT sa...

Åhh, gjett om jeg skal prøve ut de seigotteriene da.......bare elsker alt sånn godis...

Og den scrappestua di kommer jo bare til å bli midt i blinken, når den blir ferdig møblert. Kommer nok til å bli midtpunktet i huset det ja.....
Er klar for et lite treff jeg, når jula er overstått.....*hint-hint*....

Håper du får tid til å kose deg litt oppi all julestria...

klem
HegeT

Salte sa...

Dååååner - det der ser litt for godt ut!!! hehe Tusen takk for at du deltar i blogcandy trekningen min Aase, og for de flotte ordene. Håper vi sees snart!

Min lille krok i verden sa...

God kveld i stua

Tusen takk for koselig hilsen "hos meg", så hyggelig at du stakk innom.
Fy søren så gode seigbitene dine så ut. Har printet ut oppskriften, for dette må jeg prøve! (selvfølgelig for ungenes skyld..knis..)
Veldig koselig blogg du har og gratulerer med scrappeavd. i butikken din :-)

Lena sa...

Mums - godisen MÅ prøves ut!!! Takk for oppskrift!
Ha en finfin lørdag!

Anonym sa...

I want not acquiesce in on it. I assume precise post. Especially the title-deed attracted me to study the intact story.