29.04.2011

I faresonen...

Det er vel ikke å legge skjul på at man kommer i faresonen, når man har passert 40 og vekta skrider sakte, men sikkert oppover! Høyt blodtrykk, diabetes, hjertesvikt eller annet! Her må noget gjøres....en av disse er allerede i kroppen og skal vekk igjen...

Vårt kosthold er ikke veldig feil, men alt det jeg spiser som ikke er kosten man trenger for å overleve, DET ER FEIL!! For å gjøre noe med vekta vår har vi nå gått over til karbohydrat fritt i ukedagene, så koser vi oss bittelitt i helgen istedet!! Sommerklærne skal passe igjen snart....jeg kan ikke fortsette å spise en boks is når jeg skulle føle for det...
Vi tenker begge at vi må bli sunnere så vi er godt igang med vårt nye liv! Disse knekkebrødene som vi (les meg, eller barnevakten) lager selv er knallgode og kan virkelig anbefales. Til og med vår noe over middels kresne 9 åring spiser disse og sier de er gode!! Det sier egentlig alt.....

Tenkte å dele oppskriften med dere selv om det sikkert er mange å finne rundt i bloggene. Her er den vi bruker.

Knekkebrød
3 dl grov sammalt rug
3 dl lettkokte havregryn
3 dl havrekli
3 dl solsikkekjerner
3 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl kruskakli
2 ts salt
8,5 dl vann

Alt blandes godt sammen
Fordel røra med slikkepott  over 3 el 4, (jeg bruker 4) stekebrett.
Stekes på 170 grader varmluft
Stek først 10 min, så deler du de opp med pizzahjul i den str du ønsker, jeg deler i 4x4
Stek videre i ca en time. Her må du prøve deg fram, de skal ikke være våte under.
Håper noen har lyst å prøve de!! Nå tar jeg mine to knekkebrød til lunsj, etterfulgt av deilige blåbær....

1 kommentar:

Livy sa...

Hei Aase!
Tusen takk for oppskrift! Så flinke dere er! Jeg har også bestemt meg for å være flink igjen(var så godt i gang før jeg ble gravid).

Ønsker deg en fin fredag! Klem fra Livy